Προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων οι οποίοι αναχωρούν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, αποφασίστηκε η ώρα έναρξης του τελευταίου γύρου (7ου) να ορισθεί στις 10.00 (αντί για τις 10.30).

 

Η οργανωτική επιτροπή του 3ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά "Βαρδάρης 2017" θέλοντας να παρέχει κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στους συμμετέχοντες, εξασφάλισε για όλες τις μέρες του τουρνουά και για όλους τους συμμετέχοντες και τους/τις συνοδούς τους, 20% έκπτωση σε όλα τα είδη του ιστορικού ψητοπωλείου "Βαρδάρης", που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 2, πολύ κοντά στο χώρο των αγώνων. Ευχαριστούμε τον Κύριο Ισαάκ Παπαδόπουλο για την ευγενική του προσφορά.

 

Ο Σ.Ο. ΣΑΧ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς σκακιστικού τουρνουά «Βαρδάρης 2017» θα ανακοινώσει την αδελφοποίησή του με το σκακιστικό σύλλογο του Αμβούργου St. Pauli. Η ποδοσφαιρική ομάδα St Pauli η οποία «δεν ιδρύθηκε» πριν από το 1910 όπως γράφετε στο επίσημο έμβλημα του συλλόγου αποτελεί το σύμβολο της διαφορετικότητας στον αθλητισμό.
Η «διαφορετικότητα» της St. Pauli βρίσκεται παντού. Εναλλακτικό σήμα του συλλόγου είναι η νεκροκεφαλή, το κατάστημα με τα αναμνηστικά είδη της St. Pauli μοιάζει περισσότερο με... δισκάδικο, το επίσημο περιοδικό της ομάδας φιλοξενεί θέματα που αφορούν τις τέχνες, την πολιτική και τη λογοτεχνία, σχεδόν οτιδήποτε πλην του ποδοσφαίρου, ενώ κατά τη διάρκεια της εισόδου των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγεται το «σκληρό» ροκ κομμάτι των AC/DC «Hell's Bells» («Οι καμπάνες της Κόλασης»).
Περιμένουμε τους φίλους σκακιστές της St. Pauli με ανυπομονησία.

Allez Allez Allez Sankt Pauli

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η προσφορά δωματίων για τον 3ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά "Βαρδάρης".

Κλείστε δωμάτια μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και επωφεληθείτε από επιπλέον έκπτωση 10%.

http://vardaris.com/index.php/tournoua/diamoni

 

 

Το 3ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά "Βαρδάρης" που θα διεξαχθεί από τις 23 ως τις 27 Φεβρουαρίου 2017, έχει πλέον χορηγό επικοινωνίας την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.

Μέσω των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ε.Ρ.Τ., έχουμε για πρώτη φορά, τη μεγάλη ευκαιρία για μαζική προβολή.
Έτσι, αποφασίσαμε τη διοργάνωση ενός τουρνουά, αποκλειστικά για ερασιτέχνες σκακιστές, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς παράβολο συμμετοχής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν την έναρξη του 3ου "Βαρδάρη".
Με προκήρυξη που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, το τουρνουά αυτό θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2017. Θα είναι ένα συμβολικό τουρνουά ράπιντ 5 γύρων και καλούμε όσους παίζουν σκάκι με τους φίλους τους, όσους παίζουν στο ίντερνετ, γονείς αθλητών και όποιον άλλον επιθυμεί να ζήσει μια υπέροχη και γιορτινή σκακιστική βραδιά.
Ευχαριστούμε πολύ τη Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. για την ευκαιρία που μας προσφέρει.

Το σκίτσο στην αρχική μας σελίδα, είναι του πολύ καλού φίλου, Χρήστου Αλαβέρα.

Επειδή λοιπόν, χρησιμοποιήσαμε τα σκίτσα του, θελήσαμε να του αφιερώσουμε δύο γραμμές και έτσι του ζητήσαμε να μας δώσει ένα μικρό βιογραφικό για να τον «παρουσιάσουμε».
Ο Χρήστος χαμογελαστός, όπως πάντα, μας είπε να γράψουμε ότι θέλουμε. Οπότε αυτό θα κάνουμε... με προσωπική άποψη και κατάθεση!

"Τον Χρήστο Αλαβέρα τον γνώρισα πριν από τρία περίπου χρόνια, όταν πέρασε από το χώρο μας. Τον γνώρισα με τα χέρια μουτζουρωμένα από το κάρβουνο. Στο μυαλό μου συνειρμικά, τα χέρια του μου θύμισαν αυτά του πατέρα μου, που ήταν μηχανικός στα τρένα και τα χέρια του πάντα έτσι τα θυμάμαι.
Αυτά τα χέρια είναι «καθαρά» μου έλεγε και γελούσα.
Ό,τι και να ζητήσεις, ο Χρήστος θα κάνει τα πάντα για να μπορέσει να βοηθήσει. Κάνει εδώ και τρία χρόνια ελεύθερα μαθήματα ζωγραφικής στα παιδιά της γειτονιάς, έρχεται να στηρίξει και να συμμετέχει όταν κάνουμε εκδηλώσεις, έρχεται για καφέ και κουβέντα όταν έχει χρόνο.
Αποφεύγω να τον χαρακτηρίσω ζωγράφο ή καλλιτέχνη ή performer ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο Χρήστος είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος.
Συμμετείχε στο πρώτο και στο δεύτερο τουρνουά του «Βαρδάρη».
Είναι επίσης, ένας ισχυρός ερασιτέχνης σκακιστής. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που πετυχαίνει να αποδώσει με τόση πιστότητα την προσήλωση και την αγωνία των σκακιστών κατά τη διάρκεια της παρτίδας.
Μέσα στο μυαλό μου, η τέχνη είναι μία και αδιαίρετη. Κάπου εκεί, συμπλέουν το σκάκι με τη ζωγραφική και γίνονται εργαλεία στα χέρια των δημιουργών".

Για 3η χρονιά θα φυσήξει ο "Βαρδάρης". Θα δώσουμε και φέτος όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε το "Βαρδάρη" ακόμα καλύτερο.

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ

7ο

ΔΙΕΘΝΕΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

"ΒΑΡΔΑΡΗΣ"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

++(30) 2310 866410

info@vardaris.com

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Λεωφ.Βασ. Γεωργίου 1A
Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης
546 40 Θεσσαλονίκη
Ελλάδα

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης