Αδελφοποίηση Σ.Ο. ΣΑΧ Θεσσαλονίκης και ETAR από το Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας

Αδελφοποίηση Σ.Ο. ΣΑΧ Θεσσαλονίκης και ETAR από το Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας

Ο Βαρδάρης για ακόμη μία χρονιά ενώνει τους σκακιστές των Βαλκανίων.

Φέτος λοιπόν, στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «Βαρδάρης», η σκακιστική ομάδα του ΣΑΧ Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην αδελφοποίηση με τον Σκακιστικό Σύλλογο ’’ETAR’’ του Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας.

Λίγα λόγια για τον ETAR…

O Σκακιστικός σύλλογος του ETAR ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010. Έχει έδρα του το Veliko Tarnovo, παλιά πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, με μεγάλη παράδοση στο σκάκι.

Στην πανέμορφη αυτήν πόλη, το 1927 δημιουργήθηκε ένας από τους πρώτους σκακιστικούς συλλόγους της Βουλγαρίας, ένα χρόνο πριν τη δημιουργία της  Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων της Βουλγαρίας.

Πρόεδρος της ομάδας του “Etar” είναι  ο Nikolay Yordanov, Ομοσπονδιακός Μαιτρ, Διεθνής διαιτητής, Fide trainer και διοργανωτής πολλών σκακιστικών τουρνουά διαφορετικών επιπέδων.

Προπονήτρια του συλλόγου η Svetla Yordanova, που κατέχει τον τίτλο της WIM (Διεθνής Μαιτρ Γυναικών) και πρωταθλήτρια γυναικών Βουλγαρίας.

Η έδρα του συλλόγου βρίσκεται στο αθλητικό κέντρο “Ivaylo” που ανακαινίσθηκε πριν από 4 χρόνια.

Το 2013 με τη βοήθεια του Δήμου του Veliko Tarnovo διοργάνωσαν το ανοιχτό τουρνουά Veliko Tarnovo’s chess holidays, με περισσότερες από 100 συμμετοχές από 10 χώρες.

Ο σύλλογος ETAR συνεργάζεται με συλλόγους στα Σκόπια, στο Βουκουρέστι και τώρα στη Θεσσαλονίκη.