Φίλτρο
 • Χρήστος Αλαβέρας

   

  alaveras1

  Το σκίτσο στην αρχική μας σελίδα, είναι του πολύ καλού φίλου, Χρήστου Αλαβέρα.

  Επειδή λοιπόν, χρησιμοποιήσαμε τα σκίτσα του, θελήσαμε να του αφιερώσουμε δύο γραμμές και έτσι του ζητήσαμε να μας δώσει ένα μικρό βιογραφικό για να τον «παρουσιάσουμε».
  Ο Χρήστος χαμογελαστός, όπως πάντα, μας είπε να γράψουμε ότι θέλουμε. Οπότε αυτό θα κάνουμε... με προσωπική άποψη και κατάθεση!

  "Τον Χρήστο Αλαβέρα τον γνώρισα πριν από τρία περίπου χρόνια, όταν πέρασε από το χώρο μας. Τον γνώρισα με τα χέρια μουτζουρωμένα από το κάρβουνο. Στο μυαλό μου συνειρμικά, τα χέρια του μου θύμισαν αυτά του πατέρα μου, που ήταν μηχανικός στα τρένα και τα χέρια του πάντα έτσι τα θυμάμαι.
  Αυτά τα χέρια είναι «καθαρά» μου έλεγε και γελούσα.
  Ό,τι και να ζητήσεις, ο Χρήστος θα κάνει τα πάντα για να μπορέσει να βοηθήσει. Κάνει εδώ και τρία χρόνια ελεύθερα μαθήματα ζωγραφικής στα παιδιά της γειτονιάς, έρχεται να στηρίξει και να συμμετέχει όταν κάνουμε εκδηλώσεις, έρχεται για καφέ και κουβέντα όταν έχει χρόνο.
  Αποφεύγω να τον χαρακτηρίσω ζωγράφο ή καλλιτέχνη ή performer ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο Χρήστος είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος.
  Συμμετείχε στο πρώτο και στο δεύτερο τουρνουά του «Βαρδάρη».
  Είναι επίσης, ένας ισχυρός ερασιτέχνης σκακιστής. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που πετυχαίνει να αποδώσει με τόση πιστότητα την προσήλωση και την αγωνία των σκακιστών κατά τη διάρκεια της παρτίδας.
  Μέσα στο μυαλό μου, η τέχνη είναι μία και αδιαίρετη. Κάπου εκεί, συμπλέουν το σκάκι με τη ζωγραφική και γίνονται εργαλεία στα χέρια των δημιουργών".

TOP